Wie wij zijn? Wij zijn Liselotte Goed, de meeste dagen van de week yogalerares en Barbara Tammes, de meeste dagen schrijver en ideeën bedenker. Wij zijn uked begonnen uit totaal enthousiasme voor het instrument en de mogelijkheden van samen spelen.

We hebben elkaar leren kennen op camping de Lievelinge. Liselotte zat onder een hele grote treurwilg uke te spelen en gaf Barbara ook een uke en terwijl zij echt geen muzikaal talent heeft/is speelden ze ‘s avonds samen bij het kampvuur, en dan ben je uked!

Als je uked bent dan wil je een mooie uke en je wil veel nieuwe liedjes leren. We houden beiden van mooie, kwalitatieve, simpele dingen. Waar je een heel leven mee wil doen. Minder zooi, minder verplichtingen, minder verwachtingen, meer plezier. Dat past totaal bij onze filosofie: downsize, simplify and smile. En wat de muziek betreft, die houden we ook simpel en mooi. We willen zo min mogelijk oefenen en zo snel mogelijk liedjes spelen waar we bij kunnen zingen. En onze ambitie? Absoluut niet om virtuoos te worden op de ukelele, ook niet om op te treden of om beroemd te worden. Wel is het onze ambitie om ons enthousiasme voor de uke met zoveel mogelijk mensen te delen en daarmee muziek toegankelijk te maken voor iedereen. Het geeft ons enorme voldoening om mensen aan te steken die de droom allang hadden opgegeven ooit nog zelf een instrument te spelen. We geven je graag die droom weer terug.

  • mensen die nog nooit een instrument hebben vastgehouden 40% 40%
  • mensen die het hebben opgegeven ooit nog een instrument te spelen 60% 60%
  • gedesillusioneerde gitaristen 50% 50%
  • happily uked 99% 99%

meet the team

 

Sinds het begin van de oprichting van Uked, laat in de zomer van 2015 hebben we enorm veel workshops gegeven. En elke keer als we er weer eentje op de site aankondigden was die direct weer volgeboekt. Dan werden we gemaild (allemaal heel leuk dus hè, je hoort ons niet klagen) of we alsjeblieft nog een plekje hadden. Dus maakten we de groepen wat groter, natuurlijk we schuiven allemaal een stukje op en kom er bij. Toen we in juli 2016 al weer vol zaten tot december 2016 organiseerden we extra workshops ertussenin en ja ook die zaten meteen vol. Het idee dat we ook bij mensen thuis workshops zouden geven hadden we op pauze gezet en als bedrijven vroegen of we een workshop wilden geven belden we gewoon niet meer terug.

In 2016 hebben we ons team versterkt met twee super enthousiaste en vooral hele leuke mensen (dat staat bij ons voorop) Jessamijn en Baukje. Inmiddels geven ze nu al ruim twee jaar workshops en kunnen we niet meer zonder ze! Omdat de vraag nog altijd groter is dan ons aanbod en we graag samenwerken met enthousiaste mensen zijn we sinds kort verder uitgebreid met nog vier leuke mensen. Een soort van verspreid over Nederland alhoewel we wat zwaarder noordelijk zijn vertegenwoordigd. Dus lees je dit als zuiderling en voel je je aangesproken, mail ons!

Nu kunnen we de wereld aan. Je maakt ons niet meer gek. We geven nu met elkaar elk weekend een of twee of drie workshops door heel Nederland, je kunt ook weer privé workshops aanvragen en bedrijven kom maar op. Happinez festival, tuurlijk doen we, boek maken en ook vertalen in het Engels, ja hoor, mantra workshop organiseren, uiteraard, bedrijfsworkshop voor 50 man, ja leuk!

Jessamijn Alberts

Jessamijn Alberts

 

Jessamijn volgde een workshop bij Uked en was zoals dat hoort meteen uked. Jessamijn speelt al piano en zit op zangles en vindt het ontzettend leuk om andere mensen nu ook uked te maken. Enorm enthousiast, heel geduldig en heel helder helpt ze iedereen stap voor stap op weg, duidelijk gewend om trainingen te geven. Elke maand geeft ze een beginners workshop in de Vechtclub XL in Utrecht en geeft privé workshops in de omgeving van Amsterdam.

 

Baukje Luyten

Baukje Luyten

 

Liselotte en Barbara hebben Baukje leren kennen toen ze een ukelele kwam kopen en daarna bij een kampvuurtje kwam zingen. Ze heeft een prachtige stem en een aanstekelijke lach. Ze is gewend om groepen aan te sturen, drukke kinderen in een gymklas, kitesurfers op het strand en nu ook ukelele beginners. Baukje geeft elke maand een workshop bij Tijn Akersloot op het strand van Zandvoort. En geeft ook privé workshops in de omgeving van Zandvoort.

 

Paula Winkelaar

Paula Winkelaar

 

Hier komt een heel leuk tekstje over Paula. Dat ze yoga docent is, nuchter en heel muzikaal. Dat ze enthousiast is en een fijn mens is. Paula gaat basis workshops in zomaar een van de tofste strandtenten van Nederland geven. Zodra dat helemaal rond is zeggen we welke. En ze gaat ook mantra workshops in Bergen geven.

 

Lilian Huizingh

Lilian Huizingh

 

Hier komt een leuk stukje over Lilian. Die eerst op eigen houtje heel Groningen al uked had gemaakt en aan ons vroeg of we daar eens zouden komen. Waarom doe je het zelf niet? En toen ging ze los. Yogadocente in haar andere uren van de dag. En de volgende keer dat ze in Bergen is maken we een nieuwe foto tegen de roze muur, want deze foto doet haar geen eer aan. Ze is nog veel leuker!

 

Karin van de Ridder

Karin van de Ridder

 

Hier komt een leuk tekstje over Karin. Dat ze in een yurt in Friesland woont. Dat ze ons een ontzettend aanstekelijk filmpje had gestuurd. En dat we nou eenmaal suckers voor enthousiasme zijn. Plezier en zin zijn zoveel belangrijker dan kennis en kunde. Oh maar Karin is muzikaal en heeft tot haar 22e klarinet gespeeld dus dat is het niet.

 

Ammy Kuiper

Ammy Kuiper

 

Hier komt een leuk tekstje over Ammy. Dat er een ontzettende hard rocker in Ammy schuilt. Dat ze gewend is om groepen te leiden, workshops te geven en bij mensen het vuur aan te steken. Zoiets.

 

we're here to get you uked.

high end ukes • webshop • workshop • inspiration • anything to get you hooked to the uke!

copyrights Uked 2018 | Alles over jouw privacy