mantra’s op de ukelele

 

Uked heeft een aantal mantra’s exclusief voor de ukelele bewerkt op een manier dat de beginner ze snel kan spelen, als hartslag en klankkleur onder de melodie van de zang. Met deze basis kun je jezelf begeleiden. De ukelele is toegankelijker dan het harmonium en neemt een bepaalde lichtheid met zich mee waardoor het mantra zingen makkelijk een onderdeel van je dagelijkse yoga, mindfulness of meditatie beoefening kan worden.

De ukelele is een vriendelijk instrument en de zachte klanken laten veel ruimte voor de zang. De akkoorden geven houvast aan de zang waardoor meerstemmig zingen voor sommigen die daar moeite mee hebben makkelijker wordt. Het is een instrument dat je tegen je buik draagt waardoor je je nog meer verbind met de muziek.

De prachtige meditatie kussens van Chica Bonita

workshop mantra spelen en zingen

In onze workshop van 2,5 uur leer je de basis van de ukelele en oefen je terwijl je je eerste mantra’s zingt. Je hoeft nog geen ervaring met een instrument te hebben, we beginnen bij stap 1. Wel is het handig als je van zingen houdt. De nadruk in deze workshop ligt op het samenbrengen van je stem en het instrument en het afstemmen op elkaar.

mantra intensive voor trainers en docenten

in een dag leren we (yoga) docenten en (mindfulness) trainers ukelele spelen, zichzelf begeleiden terwijl ze mantra’s zingen voor een groep én samen met een groep. Het geeft een enorme meerwaarde aan een yoga, mindfulness of meditatie sessie om te openen of te sluiten met het samen zingen van een mantra. Het is een prachtige manier om mensen met zichzelf en elkaar in verbinding te brengen, uit het hoofd en in het nu. Als docent/trainer nodig je mensen uit hun eigen stem te laten horen en met elkaar harmonie te ervaren. Voor mensen met enige schroom om te zingen kan het spelen van een instrument steun en houvast bieden.

Zojuist werd ik wakker met ‘Govinda’  in mijn hoofd. En dat is een goed teken. 😀 Ik heb een fantastische dag gehad en genoten van begin tot het eind. Mooie mantra’s geleerd, die zelfs voor de beginner al heel bruikbaar zijn. Jullie manier van overbrengen vind ik heel prettig. Rustig de tijd nemend, humor en persoonlijke aandacht voor iedereen. Chapeau! Ik heb veel meer geleerd dan ik gedacht had te leren in één dag. Super! En ik kijk nu al uit naar wat er nog meer komt.

Marjo

Graag wilde ik jullie nog even laten weten dat ik de intensive heel erg fijn vond. De dag was jullie warmte, enthousiasme en hoe jullie zelf genieten van de ukelele en dit graag over willen brengen al erg voelbaar, wat me inspireerde. Mooi hoe jullie elkaar aanvullen en in een korte tijd voor veiligheid en verbondenheid kunnen zorgen in een groep. Het gaf mij vertrouwen en nu veel zin om verder met uke te gaan experimenteren en spelen!
Wilma

Kinderyoga docente

we’re here to get you uked.

high end ukes • webshop • workshop • inspiration • anything to get you hooked to the uke!

copyrights Uked 2017

BESTEL SNEL! TOT 24 APRIL VERSTUREN WE JE JE NIEUWE UKE TOE! bestellingen tussen 25 en 29 april worden 30 april weer verzonden en mails worden weer beantwoord. 4 mei is de winkel geopend voor als je zelf je uke wilt uitzoeken, van 13.00- 18.00 in Bergen NH, Oude Bergerweg 1. Sluiten