FAQ

 

Je mag ons natuurlijk een mail sturen met vragen, die proberen we altijd binnen 24 uur te beantwoorden maar het zou zo maar kunnen dat je vraag hier al bij staat en dan heb je nog sneller antwoord!

 

 

 

vragen over onze workshops

 

Gaat de workshop wel door?

Onze company policy is dat de workshops altijd doorgaan. Ook als je de enige aanmelding bent (makkelijk zeggen als we altijd uitverkocht zijn 😉 Ook als de wind waait, het sneeuwt of het hagelt. Ook als één van ons ziek is dan vervangen we elkaar. Mocht het om wat voor reden dan ook ooit een keer gebeuren dan nemen we direct contact met je op.

 

Wat moet ik meenemen?

Je hoeft helemaal niks mee te nemen. Geen ukelele, want die hebben wij. Je hoeft niet een bewijs van inschrijving mee te nemen; wij hebben een lijst. Neem liever niet ongevraagd hond, kind of toeschouwer mee. Iedereen die in de ruimte zit doet mee aan de workshop. Dan voelt niemand zich op de vingers gekeken. Dat is voor iedereen het prettigst.

 

Ik heb me ingeschreven maar ben verhinderd, wat doe ik dan?

Iedereen die zich bijtijds afmeld voor een basis workshop via de mail bieden we óf een online workshop aan óf schuiven we (in overleg) eenmalig door naar een andere basis workshop. Dit doen we voor maximaal twee personen. Groepen van drie of meer personen kunnen we helaas niet doorschuiven naar een andere workshop, wij kunnen ze wel de online basis workshop geven. Die kan altijd!

 

Ik ben linkshandig, hoe gaat dat tijdens de workshop?

Ben je linkshandig dan willen we je heel graag overtuigen om toch rechtshandig te gaan spelen. Want als je toch linkshandig gaat spelen moet je de snaren ondersteboven zetten én alle akkoorden spiegelen. Terwijl als het je lukt om rechtshandig te spelen kun je overal op de wereld, in een coole strandtent op Hawaii of een hip koffietentje in Berlijn, elke ukelele van de muur pakken en direct je gang gaan. Je bent als linkshandige eigenlijk ook in het voordeel, omdat de fijne motoriek van je linkerhand beter is ontwikkeld en dat is precies de hand die het moeilijke werk moet gaan doen. Van de zo’n honderd linkshandigen die we in de workshop hebben gehad, waren er maar 1 of 2 die het echt niet voor elkaar kregen. Als het je echt niet lukt, speel je linkshandig, daar helpen we je bij, geen probleem!

 

vragen over het kopen van een ukelele in de webshop

 

Wat is het beste formaat ukelele voor een beginner?

Met onze ervaring met meer dan 5000 mensen die we inmiddels uked hebben gemaakt is dat bij verre de meeste mensen heel erg gelukkig worden van de concert maat. Het geeft genoeg houvast, klinkt lekker vol, heeft wat meer ruimte voor je vingers op de hals in vergelijking met de sopraan en is heel soepel te spelen door de kortere snaren in vergelijking met de tenor. Wij durven iedereen ongezien een concert ukelele aan te raden.

 

Wat is nou het verschil tussen de simple en traditional uitvoering?

Onze Carvalho ukeleles hebben drie uitvoeringen: simple, classic en traditional. Tussen de simpel en classic/traditional zit het grootste verschil, in prijs maar ook in uitvoering. De afwerking van de classic/traditional is in alle opzichten een slag kwalitatiever dan de simple uitvoering en dat uit zich vooral in het geluid. Tijdens workshops wordt de Carvalho concert traditional dan ook het meest verkocht. Het verschil tussen de classic en traditional uitvoering is alleen maar uiterlijk. Het gestreepte randje is wat meer handwerk vandaar de €10 prijsverschil.

 

Kan ik ook langskomen om een ukelele uit te zoeken?

Op afspraak kun je langskomen in Bergen. Hier hebben we ons magazijn en de grootste voorraad. Je kunt ook op afspraak aan het einde van een workshop langskomen in Amsterdam, Zandvoort, Utrecht, Rotterdam. Overleg dan van te voren wat je wenst dan kunnen we kijken of we daar aan kunnen voldoen. Maar, je mag ook je wensen aangeven bij je bestelling en dan zoeken we met liefde een ukelele voor je uit die daaraan voldoet. Hebben we het dan mis, dan kun je alsnog langskomen in Bergen en de ukelele om te ruilen of je stuurt ‘m terug.

 

Ik heb specifieke wensen, kan ik die aangeven?

Elke Carvalho ukelele is uniek. Dat maakt ze zo bijzonder. Ze zijn van hout, een natuurproduct en elke uke heeft zo zijn eigen verhaal. Ze zijn eigenlijk allemaal mooi. Maar heb je nou echt een voorkeur dan kun je dat aangeven bij je bestelling, in de ruimte voor bestelnotities. Geef ons aan of je houdt van ingetogen of wild, licht of donker, met of zonder mooie middenstreep. Dan houden we daar rekening mee.

 

Ik heb een uke besteld, wat nu?

Ja nu begint het verwachtingsvolle wachten. We weten dat je ongeduldig bent en meteen wilt beginnen. Daarom versturen we elke dag onze pakketjes. Bestellingen tot 14.00 gaan dezelfde dag met de post mee. Elke uke brengen we op stemming en lopen handmatig na. We schrikken niet van kleine onregelmatigheden want dat hoort bij een handgemaakt product. Wel kijken we of de klank helemaal top is. Het echte inspelen laten we dan verder aan jou over. Geef dat trouwens wel even de tijd want er zit in het begin nog altijd wat rek in de snaren, waardoor je wat vaker moet stemmen. We verpakken je uke goed in een doos en doen er een goodie zakje bij, plus een cadeaubon voor een online workshop. Zodra we je pakket hebben overgedragen aan de post krijg je per mail een track&trace code en kun je ‘m volgen. Hij gaat verzekerd met de post en je tekent voor ontvangst. Meestal is dat de volgende dag al. Maar dat hebben we niet helemaal in de hand. Wil je zeker zijn dat je uke bijtijds binnenkomt, voor een cadeau of zo, bestel het dan voor de zekerheid een dag eerder. Als wij om de een of andere reden moeten afwijken van deze service laten we je dat altijd weten, per mail of we bellen je.

 

Als ik nou niet tevreden ben over mijn ukelele, mag ik ‘m dan terugsturen?

Binnen twee weken, als je je uke helemaal gaaf houdt mag je je uke altijd terug sturen om welke reden dan ook. Je mailt ons dat je toch liever een dwarsfluit wilt of op volksdansen gaat en stuurt je uke in de originele verpakking en originele doos met de pakbon (zodat we weten van wie de uke komt) naar ons en je krijgt dan binnen tien dagen je geld terug. Wil je wel een uke maar niet deze dan mag je in Bergen langskomen om je uke om te ruilen. Mail even, dan maken we een afspraak en zorgen we dat je helemaal super tevreden bent. Want daar gaat het om.

 

Hoe onderhoud ik mijn uke?

Het allerbeste wat je voor je uke kunt doen is erop spelen. Spelen, spelen en nog eens spelen. Hoe meer je speelt hoe beter hij/zij gaat klinken. Hoe beter -ie klinkt hoe vaker je ‘m pakt hoe meer je speelt hoe beter die klinkt. Dat geldt voor alle echte massief houten instrumenten en dus ook voor je uke. Over twee jaar is je uke goud waard (in ieder geval voor jou!). Muzikanten en instrumenten bouwers willen allemaal de ‘vintage’ klank; de klank van een instrument dat open is gespeeld, wakker is. Als je een tijd niet hebt gespeeld kan je uke zelfs weer ‘gaan slapen’, dan moet je ‘m opnieuw warm spelen. Er zijn zelfs speciale apparaatjes op de markt om je instrument wakker te spelen voor je. Een Tonerite trilt voor 72 uur je snaren en hij klinkt alsof je al een jaar hebt gespeeld. Oke, punt is duidelijk, lekker spelen. Daarnaast is het belangrijk om de temperatuur verschillen in de gaten te houden en droogte. In de winter zet je de verwarming lekker hoog en dan is het snel te droog in huis voor je uke. Zorg dus dat je uke niet boven de verwarming hangt, dat het vochtig genoeg is en dat hij niet met zijn rug tegen een koude buitenmuur hangt en met zijn buik lekker in de smorende hitte van de centrale verwarming. Lees vooral de onderhoudspagina voor het hele verhaal.

 

Ik ben linkshandig, heb ik een linkshandige uke nodig?

Ben je linkshandig dan willen we je heel graag overtuigen om toch rechtshandig te gaan spelen. De meeste mensen komen er mee weg. Als je linkshandig gaat spelen moet je de snaren ondersteboven zetten én alle akkoorden spiegelen en da’s best een dingetje. Je bent als linkshandige eigenlijk ook in het voordeel, omdat de fijne motoriek van je linkerhand beter is ontwikkeld en dat is precies de hand die het moeilijke werk moet gaan doen. Mocht je nou al gitaarervaring hebben en daar de snaren hebben omgezet, kun je dat ook eenvoudig bij je uke doen, da’s een koud kunstje en zo gepiept met een kopje thee erbij. Hoe precies, dat vind je op de onderhoudspagina Wil je toch liever dat wij dat voor je doen, daar rekenenen we een vergoeding voor, mail ons gerust.

 

Mijn uke is stuk, wat nu?

We bieden twee jaar fabrieksgarantie op fabricagefouten. Mail ons als je uke een beschadiging heeft. Dan maken we een afspraak zodat je langs kunt komen in Bergen. We zorgen dat onze uke-dokter er ook is zodat we direct met elkaar kunnen overleggen wat er aan de hand is. In geval van een fabrieksfout krijg je direct een nieuwe ukelele van ons en lossen wij het verder op met Carvalho. Tenzij je zo gehecht bent aan precies jouw uke dan sturen we ‘m op naar Portugal en lenen we je een tijdelijke vervang uke. Blijkt het geen fabricage fout te zijn dan kan de uke-dokter je direct vertellen hoe je uke te repareren is en wat de kosten daarvoor zijn. Zo proberen we de lijnen met elkaar kort te houden en je zo snel mogelijk weer aan het spelen te krijgen! Kijk ook even op onze onderhoudspagina voor meer info wat betreft het goed verzorgen van je uke.

 

 

 

vragen over onze online workshops

 

Waar vind ik mijn online workshops?

Om bij je online workshop(s) te komen log je eerst in. Bovenin de menu balk zie je de login voor je account staan. Eenmaal ingelogd zie je de optie ‘workshops’ en daar kun je ze vinden. Daar vind je ook al je andere gegevens zoals adres en oude bestellingen. Betaalgegevens onthouden we niet.

 

Help, ik ben mijn wachtwoord kwijt, wat nu?

Wij onthouden je wachtwoord ook niet, maar ons systeem herkent wel je mailadres. Dus klik dan op de optie: wachtwoord vergeten en volg de procedure. Je bedenkt een nieuw wachtwoord en gaat weer lekker verder spelen.

 

Uke-on!

 

we're here to get you uked.

high end ukes • webshop • workshop • inspiration • anything to get you hooked to the uke!

copyrights Uked 2018 | Alles over jouw privacy

WIJ ZIJN GAAN DICHT MET DE KERST. BESTEL JE CADEAUS EN UKELELES GRAAG VOOR 19 DECEMBER DAN GAAN ZE T/M 20 DECEMBER NOG MEE MET DE POST
Daarna kun je ook gewoon bestellen, in het nieuwe jaar versturen we weer pakketjes en mails. Sluiten